.Сайт.Онлайн – Новите домейни И бизнеса

by

domains-explosion

Бройката от 246,000,000 домейна в Интернет вече е превишена. С всеки изминал ден броят на новорегистрираните сайтове все повече се увеличава. И както всяко нещо, което се разраства, и в случая има нужда от категоризиране и подредба. Ще настъпи най-голямата експанзия на Интернет. До сега не е имало такава. Няма и да има друга. С въвеждането на новите домейни, Интернет никога няма да бъде същият. Всички знаем, че е задължително Бизнесът да има онлайн присъствие. Запознайте се от сега с възможностите за вашият личен или корпоративен сайт!

1,409 е точната цифра на броя нови кандидатури за домейни от първо ниво (всичко от дясно на точката), които очакват одобрение. В момента те са разделени на няколко големи категории:

Общи (Generic): .APP, .CLOUD, .FILM, .LOL
Домейни на не-латински (IDNs): .онлайн, 中信 , vermögensberater
Географски (Geographic), свързани с региони: .DUBAI, .AFRICA, .ZURICH
Търговски марки (Brands): .APPLE, .CISCO, .FERRARI, .GOOGLE, .LANCOME, .LEGO, .SAMSUNG

Първи сред новите домейни и свободни (без никакви условия) за регистрация са домейните на кирилица .сайт и .онлайн. Всички потребители от България, Русия, Украйна и Беларус, както и другите държави, използващи кирилица, разпознават тези разширения.

Една от най-важните цели на Международната Организация ICANN, отговорна за регулирането на домейн имената в света, е именно – Интернет да бъде достъпен за всеки. С пускането на IDN-ните (Internationalized Domain Names) това вече е възможно и на вашите родни ни езици.

Колко по-лесно ще бъде да се запомни и изпише:
панагюрище.онлайн
от
www.panagiurishte.com

Юлияна.сайт
от
Yuliyana.com

С домейните на вашия собствен език няма да се налага да повтаряте многократно или да е нужно да изписвате допълнително името на сайта ви на вашите клиенти или приятели, защото ще бъде лесно разпознаваемо. Дори и най-възрастните няма да се затрудняват да търсят в Интернет, защото могат да го правят на своя език.

Още нещо, използвайки кирилица, Вашето име или търговска марка ще бъдат изписани в оригиналния си вид в Интернет. Следователно ще бъдете изключително лесни за запомняне, прочит и намиране след това в Интернет пространството от всеки.

Бъдете иновативни и в течение с промените. Не се бавете, защото само в началото изборът от имена е неограничен, всички ще бъдат свободни за регистрация. Бъдете сред първите и ще бъдете давани за пример! Както казва една известна поговорка: „Бъдете промяната, която искате да видите в света“.

п.с. Малко повече за Швейцарската асоциация CORE, регистратор на новитедомейни .САЙТ и .ОНЛАЙН: Международното сдружение има няколко офиса из цял свят. Основният екип, ръководещ управлението на двата нови домейна на кирилица, работи тук в България. Като спонсори на събитието Startup Weekend Varna, ще има негови представители на място в морската столица на държавата. Повече за нас, къде можете да се срещнете с нас и най-вече – новости за новите домейни,, следете на сайта: www.cyrillicregistry.com и в социалните мрежи.